TEKST

Mijn oude eindredacteur bij het maandblad KIJK, Gerard Brands, zei altijd: “Je moet zo schrijven dat de lezer je begrijpt, of hij wil of niet.” Dat is nog steeds mijn motto.

Over wetenschap

Ik schrijf al meer dan 25 jaar begrijpelijke, leuke en lekker leesbare artikelen over wetenschap, voor kinderen en volwassenen. Ik schrijf veel over ziekte, gezondheid en (bio)medisch wetenschappelijk onderzoek, zowel voor journalistieke media als voor bedrijven en instellingen. Ik schrijf ook leesbare samenvattingen van onderzoeksrapporten, congresverslagen voor de leek of de drukke professional, teksten voor luisterboeken, persberichten, etc. Hier vind je mijn publicatielijst (niet volledig) van de afgelopen jaren.

Over schrijven

Ik maak een  Lekker Schrijven Werkboek, met theorie en schrijfoefeningen. Als je een seintje wilt krijgen als het af is, meld je dan hier aan.

Over inspiratie

En ik maak met enige regelmaat een vrolijke nieuwsbrief over taal, creativiteit, wetenschap en het stroomlijnen van je schrijfproces. Bomvol nuttige en inspirerende tips voor mensen die voor hun werk schrijven en/of voor hun plezier.

Ja, ik wil die Lekker Schrijven Nieuwsbrief!

Over andere dingen

Ik schrijf ook over andere ingewikkelde onderwerpen die toch begrijpelijk en lekker leesbaar moeten zijn. Of over andere dingen die ik belangrijk vind, zoals wetenschapsjournalistiek of kunst. En soms schrijf ik  over iets dat ik meemaak, denk of verzonnen heb. Nu nog een vaste column!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *