Multitasking – een schrijfopdracht die tot een kort verhaal leidt

Oefen je schrijftechniek en schrijf tegelijkertijd een kort verhaal! Speel met beschrijvingen (saai? welnee!) en structuur (moeilijk? welnee!). In deze schrijfopdracht oefen je twee dingen:
1. Het tot in detail beschrijven van een dagelijkse handeling
2. Het gebruiken van (stukjes van) de beschrijving van die handeling om te versterken wat je ‘eigenlijk’ wilt vertellen.
De totale schrijfopdracht bestaat uit 3 delen. Het eindresultaat is een kort verhaal. Dat verhaal draait uiteraard om een personage, maar daar besteden we in deze opdracht niet al teveel aandacht aan. Dat leidt maar af van het oefenen van je schrijftechniek. We laten het personage scheppen door het verhaal. Dat kan ook heel goed. Je kunt de volledige opdracht lezen door te betalen via Blendle. Als het tegenvalt (maar dat doet het niet) kun je je geld meteen weer terugkrijgen door op de geld-terug-knop te drukken.

1. Beschrijf een dagelijkse handeling tot in detail.

Zoveel details als je maar kunt. Gebruik al je zintuigen. Neem een handeling die je goed kent en veel uitvoert of hebt uitgevoerd. Bijvoorbeeld autorijden of aardappels schillen. Het is helemaal niet gek om speciaal voor deze schrijfoefening vijf kilo aardappels te kopen en te gaan schillen, met een pen en een schrijfblokje ernaast om alles op te schrijven.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *