Over mij

Ik hou van schrijven. Van taal, van woorden, van letters. Van verhalen vertellen en van het effect dat je ermee kunt bereiken. Ik vind het fijn om mensen te leren hoe ze door anders te schrijven, meer effect kunnen hebben met hun verhaal.

Schrijfcoach

Als schrijfcoach deel ik wat ik kan en wat ik weet. Ik heb niet alleen verstand van schrijven, maar ook van wetenschap en het wetenschappelijk proces.

Wetenschap

Ik heb celbiologie gestudeerd in Wageningen. Ik heb daar DNA leren plakken en knippen en ook nog heel wat Latijnse plantennamen in mijn hoofd gestampt. Ik vond het allemaal heel boeiend, maar het werken in een lab was niks voor mij. Ik schreef veel liever dan dat ik pipetteerde.

Journalistiek

Meteen na mijn afstuderen in 1987 ben ik wetenschapsjournalist geworden. Ik schrijf veel over (bio)medische onderwerpen, maar ook wel eens over andere ingewikkelde onderwerpen die toch begrijpelijk en lekker leesbaar moeten zijn. Ik heb ook diverse bladen gemaakt als eind- en hoofdredacteur. Als je meer wilt weten, kijk dan eens op mijn linkedinprofiel

Kinderboeken

Natuurlijk heb ik ook een roman proberen te schrijven. Maar de vriendin aan wie ik die liet lezen zei “Leuk, maar het lijkt wel een kinderboek.” Toen heb ik maar een kinderboek geschreven. Het heet Hobbel Karel en Co. Het is uitgegeven door Querido is nu ook verkrijgbaar als ebook.
Ik heb ook veel teksten geschreven die in het luisterboek van de Junior Beta Canon staan.

Creativiteit

Behalve van schrijven houd ik ook erg van nadenken en van nieuwe idee├źn verzinnen. En soms schrijf ik een ineens een gedicht of een verhaaltje.

 

Liesbeth Jongkind

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *