Webvideo

Sommige mensen houden niet van lezen. Sommige dingen kun je het beste laten zien. Soms wil je iemand zelf horen praten. Allemaal redenen waarom ik ook webvideo maak. Mijn specialiteit is het maken van webvideo in de vorm van testimonials (korte, persoonlijke video-interviews) en teasers (hele korte kennismakings-video’s). Verder maak ik graag filmpjes van dingen of mensen die mij verbazen.

De sport van veranderen

Ik maakte een 3-minuten video met de highlights van het minicongres ‘De sport van veranderen’ dat  Carla Weber Interim Management organiseerde voor haar  5-jarig jubileum. 

Lekker schrijven voor juristen

Chiara Soldati (neerlandicus) en Jacqueline Spierdijk (advocaat/mediator) geven samen taalvaardigheidstrainingen aan juristen. “Chiara kan heel serieus zijn!”

Hulp bij schulden in Rheden

Van ‘dreigbrieven’ sturen naar een motiverend plan van aanpak. 

 

Personal Branding voor Otto Reuchlin

Laat zien wie je bent en waar je voor staat! (Otto heeft inmiddels een andere personal brand, dus heb ik de video verwijderd).

 

Blinken

Annemiek Verstappen is goudsmid. “Heel Zeist loopt eigenlijk met dezelfde trouwring.”  

 

Video-teaser

Een video-teaser (hele korte kennismaking) met luister-trainer Basti Baroncini. Nieuwsgierig naar meer Basti? Of naar wat een luistertrainer kan doen voor je collega’s, je klanten, je baas – of misschien wel voor jouzelf? Kijk op luisterologie.nl

Dit is een filmpje waarop je (heel kort) mag snuffelen aan iemand. Ik noem zo’n filmpje een video-teaser. Wil je zelf ook zo’n teaser (maar dan heel anders)? Om de bezoekers van je website een snelle indruk te geven van wat voor soort mens jij bent? Of wil je juist helemáál geen video van jezelf op je website, maar vinden je klanten/vrienden/guru’s dat dat toch moet? In een teaser kun je  vertellen waarom jij er niet aan wilt en je bezoekers verder verwijzen naar al die andere informatie op je site. Of vragen of ze je willen bellen. NU. (En dat dan je telefoonnummer in beeld komt!)  Ja!? Nee?! Twijfel??? Laten we het er eens over hebben.

 

 Video-testimonial

Een testimonial (kort persoonlijk video-interview) met Willem Blokland (hoofd Dienst Levensoriëntatie en Geestelijke Verzorging UMC Utrecht): “Dat vind ik een groot mysterie, dat mensen tegenover een vreemde meneer die binnenkomt ineens hun ziel openleggen.”

meer testimonials van patiënten van het UMC Utrecht
meer testimonials van medewerkers van het UMC Utrecht 

Het leuke van een video-testimonial is dat er echte mensen op staan die zeggen wat ze echt vinden. Geen acteurs met een door marketingmensen geschreven script. En dat zie je.  

 

Zomaar een gek filmpje

Mijn vader demonstreert de opwindmachine voor zijn automatische horloge. “De juwelier zei dat ik te weinig bewoog.” 

 

Een ander gek filmpje

Zagen, zagen, wiedewiedewagen. Best wel gevaarlijk, zo blijkt. Maar het loopt goed af.